Personal info:

My photo
Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral

Sunday, 5 April 2009

Sverigedemokraterna är idioter

Avslöjande om rasistiska tendenser bland Sverigedemokraterna kommer säkert inte som någon överraskning för de flesta. Att svenska politiska partier innehåller sorgliga ”element”, som gärna graderar människor efter tvivelaktiga skalor, har varit allmänt känt ända sedan Janne Josefssons valstuge-undersökning 2002. Man kan till och med ha förståelse för att det inom SD, som har relativt gott om anhängare med fokus på endast en fråga (invandringen), återfinns individer som passerar gränsen för att vara främlingskritiska och går över till att vara främlingsfientliga och sedermera enbart komiska. Vad jag däremot har svårare att förstå är den brist på intelligens som tycks återfinns hos många av medlemmarna i SD.

Lite analogt med att det inte är girigheten som är problemet hos bankchefer som döper om bonusar till löneförhöjningar (se inlägg) så är inte rasismen det stora problemet i SDs fall. Istället ligger problemet i att partiets medlemmar verkar sakna förmåga att vara offentliga och hårdgranskade personer. De tycks sakna förmågan att förstå vilka reaktioner och uppmärksamhet deras beteende kan leda till.

Må vara att jag inte alltid håller med SDs hållning i en mängd politiska frågor, men jag ser ogärna att man förbjuder åsikter. Emellertid så ogillar jag starkt dumhet och anser att denna borde utrotas alternativt förbjudas. Följaktligen så hoppas jag SD kan skicka sig själva på några kurser om hur man uppför sig och beter sig som en politisk figur. Det kommer säkert fortfarande finnas rasism inom SDs led, men jag slipper åtminstone bevittna någon mer dumhet och dåliga bortförklaringar.

SVD SVD DN AB Dagen Dagen SS HD SVT KB
Sphere: Related Content

34 comments:

Illwill said...

Du menar att man inte får bete sig "dumt" (översatt: uttrycka sig på sätt som inte är politiskt korrekt) på en intern fest för det kan ju finnas någon reporter som bestämt sig för att i smyg filma det hela?

Typ som att man inte får citera ICA-ägare eller kalla en VIT SVENSK AFA-medlem för "apajävel"?

Eller..?

Geoffrey Goines said...

Är man en politisk figur så borde man lära sig att knipa käft om vissa saker.

Anonymous said...

Tur vi har den dumma pöbeln som ser till att etablissemanget kan fortsätta sin politik ogranskad utan man istället jagar upp sig till hysteri över allsång i ett marginaliserat parti.

Det finns säkert en del idioter i SD, men det bleknar i jämförelse med fårskocken som tycker osm de blir tillsagda...

Thomas said...

Nedsvärtandet av SD kommer att misslyckas.

Anonymous said...

Kom igen Thomas... Det fattar väl alla att detta inte är en nedsvärtning. SD:s bruna färg lyser iegnom den blågula. Kommer så att fortsätta göra tills de har vett nog att måla över den med färg av bättre kvalitet. Jimmy Åkesson kan ta sitt pack och dra. De är dock välkomna tillbaka när de har något att tillföra ett ansvarstagande demokratiskt samhälle.

Anonymous said...

Innan du kallar andra för idioter kanske du borde ponera vilka som är den politisk-mediala adelns nyttiga.

Anonymous said...

Låter ju helt underbart,SD kommer utan tvekan få min röst vid nästa val!

Freethinker2308 said...

Nej, det är du som är en idiot! Dessutom är du en stor hycklare, eller råkade du bara glömma de uttalanden vid valstugorna 2002, när kamerorna troddes vara avstängda, som resulterade i att ett antal lokalpolitiker från de redan etablerade partier fick avgå? Du måste leva i någon slags bubbla som endast ibland, för att inte göra dig ledsen, släpper in lite verklighet, då du ej märkt hur svenskarna tröttnat på den förda invandrarpolitiken ( kulturberikare i allmänhet och muslimskt pack i synnerhet). I rättvisans namn borde idioterna på SVT även "Wallraffa" de sittande partier. Är helt övertygad att missnöjet mot invandringen i Sverige är så pass stort idag att det precis som 2002, skulle ge utslag i de större partier. Det är knappast någon slump att samtidigt som alla mätningar visar ett rekordstort stöd för Sverigedemokraterna, så är siffrorna rekorddystra för vänsterblocket (med riksmuslimkramaren Måna Muslim i spetsen) som bekant är varma förespråkare av massinvandringen.

Geoffrey Goines said...

>Thomas

Det kommer att lyckas om inte Sverigedemokraterna blir lite klokare


>Patrik

Inte säker på att jag vet vad du syftar på.


>Freethinker2308

Uppenbarligen har jag glömt uttalandena i valstugorna, eftersom jag bara skrev om det i mitt inlägg...

Joel said...

Idioter är dom som tycker att en granskning utförd utav en klart vänster engagerad "reporter" är tillförlitlig och ovinklad.

Anonymous said...

Din rubrik är förolämpande och inte förenligt med demokratiska värderingar att respektera andra människor värde och deras rätt att föra fram sina åsikter även du inte håller med om dem.

Jag är orolig för massinvandringens följder för brottslighet, säkerhet och kostnader och för svenska traditioner och kultur.

Det kommer att finnas högt på min lista nästa gång jag skall rösta.

kenny

Rolf said...

Det vansinniga är att Ordföranden Erik Almqvist ser det som en storm i ett vattenglas att ungdomsordföranden är rasistisk och främlingsfientlig på sin fritid. bara han inte ger intryck av detta även på sin arbetstid som ungdomsordförande. Detta skulle innebära att politiker kan uppföra sig hur som helst utanför sin roll som politiker. Kritiken bör riktas lika hårt mot Almqvists omogna uttalande i teve som mot William Petzäll båda är lika omogna och farliga i sitt sätt att se på människor och förhoppningsvis slipper vi båda i framtiden på ledande poster i vår regering. Men det är tveksamt KD-ledaren flörtar med Sverigedemoraterna läste jag och ser inga hinder i att regera tillsammans med männsiskor av detta slag.

Hampus Eckerman said...

Det finns idioter i alla partier, men jag tror man får vända sig till SD om man vill hitta folk som faktiskt sjunger nazistiska kamplåtar, skrivna av 30-talets främste nazistledare, på fester.

Björn Nilsson said...

SD kanske blir ett sätt för arbetarrasister i socialdemokraterna att hitta en egen fålla?

Och generellt: vill man vara politiskt trovärdig skall man väl inte säga en sak privat och en annan offentligt? Då har ju folk rätt att fråga vilken det är som egentligen gäller om personen får politiskt inflytande.

Freethinker2308 said...

Dåså Geoffrey Goines, varför då denna denna ständigt återkommande smutskastning, vinklade rapportering och ensidiga hetsjakt på Sverigedemokraterna? Borde inte rubriken istället lyda svenska politiker är idioter? Den "sorgliga element som gärna graderar människor efter tvivelaktiga skalor” är trots allt, ingalunda representativt för hela partiet Sverigedemokraterna, dessutom när man gräver lite på ytan, framstår de andra partier som lika goda kålsupare. Nä, det vore smartast att sopa först rent framför egen dörr och granska förhållandena i de egna partierna innan man ger sig på andra, det tycker i alla fall jag!

Hampus Eckerman said...

Men FreeThinker har en poäng när han nämner att lokalpolitikerna i de etablerade partierna faktiskt tvingades avgå 2002 när de uttalade sig rasistiskt.

SJälvklart håller han med om att SD, som nu vill bli etablerade, bör hålla samma krav och att de inblandade SD-politikerna därför bör tvingas avgå.

Geoffrey Goines said...

>Freethinker2308

"[..]varför då denna denna ständigt återkommande smutskastning, vinklade rapportering och ensidiga hetsjakt på Sverigedemokraterna?"

Ständigt återkommande smutskastning? Jag har allt som allt skrivt tre (3) inlägg på denna blogg som berör Sverigedemokraterna (vilket motsvarar 1,4% av alla mina inlägg). Ingenstans där finns ngn smutskastning, enbart observationer.

F ö så tycker jag att du ska ta och läsa vad skriver, eftersom du uppenbarligen gnäller över inbillade saker.

Vidare så är jag politiskt netural så om jag vill sopa rent framför SD dörr så har du inget att säga till om.

Freethinker2308 said...

Politiskt netural? Hahahaha ja du Geoffrey Goines, du är rolig du! Nu råkade jag syfta på den i media och bloggosfären pågående smutskastningskampanj som även du med ditt inlägg blir del av, eller förnekar du, att du med ditt inlägg ställt dig bakom mediadrevet som med sin gravt vinklade rapportering ensidigt jagar och smutskastar Sverigedemokraterna inför valåret 2010?

Geoffrey Goines said...

>Freethinker0000

Finns ingen smutskastning i mitt inlägg mot sverigedemokraterna, bara observationer.

Anonymous said...

Om SD har en brun färg, så vad har inte socialdemokraterna isåfall?

Det var ju trots allt socialdemokrater som skickade rashygienister till tredjeriket, för att lära upp tyskarna om rashygien osv, och var det inte socialdemokrater som började med tvångskastrering av handikappade och samer som fortsatte långt in på 60-talet.

Alexander said...

"Det vansinniga är att Ordföranden Erik Almqvist ser det som en storm i ett vattenglas att ungdomsordföranden är rasistisk och främlingsfientlig på sin fritid"

Saken är ju också så att det var en hel del öl som förekom på den här kryssningen, så på sätt & vis är det ju en storm i ett vattenglas. Am i right?

Kristian Grönqvist said...

Finns det dom i Sverige som tycker sig ha lyxen med två sorters moral. En på spritfester då man kan säga vad som helst, och en offentlig , då man vackert ljuger för att framstå, som lite uppfostrad. Jag tycker mig se det skymta lite här och var i kommentarerna. Välj, för sjutton, stå för Er främlingsfientlighet och säg saker högt och ljudligt. Nu ser vi bara små fega pojkar, som gömmer sig bakom rånarluvor och välklädda politiker som gömmer sin verkliga vision, tills de har spritglada bastufester.

Anonymous said...

"faktiskt sjunger nazistiska kamplåtar, skrivna av 30-talets främste nazistledare, på fester"

Man kan tycka att SR borde kunna ha nöjt sig med sin snedvinklade och propagandistiska rapportering, men det finns också gott om regelrätta sakfel och lögner.

Ett exempel rör just påståendet om den nazistiska kampsång från 30-talet, som ska ha sjungits av SDU-medlemmar. Varken SR's 100-tals bandade timmar eller någonting annat finns som styrker detta.

Men du tror förstås det överheten vill du ska tro ändå?

Anonymous said...

"faktiskt tvingades avgå 2002 när de uttalade sig rasistiskt."

... vilket är en sanning med komplikation. Christer Ewe sparkades förvisso ur Moderaterna men välkomnades i SPI, ett parti som samarbetar med Moderaterna i många skånska kommuner.

Anonymous said...

Sverigedemokraterna är ett steg i rätt riktning.

Risken är inte om de kommer in i regeringen utan om de gör det och efter ett tag blir lika maktgiriga som nuvarande etablissemang och därmed "glömmer" vad det var de kom in i maktens korridorer från början.

Erik Svensson said...
This comment has been removed by the author.
Erik Svensson said...

Själv har jag heller inte mycket till övers för Sverigedemokraterna, men jag tycker att mediedrevet och Kalibers "granskning" är rätt så tröttsam. Finns det verkligen NÅGON som INTE trodde att SD var främlingsfientliga och många av deras medlemmar också rasister????

Kom igen: partiet har sina rötter i en högerextrem organisation (BSS) på 1980-talet!!! Kalibers "avslöjande" är ungefär lika överraskande som om de hade gjort ett reportage och visat att påven visst är katolik...

Antiism said...

Erik, kom igen..
(S) har sina rötter i rashygieni mellan 1920-75!

(V) har sina rötter i kommunistiska folkmord (110 miljoner offer) och sponsrades ekonomiskt utav Sovjets regim.

(M) har sina rötter i Högerpartiet som var rena nazister.

(C) har sina rötter även de tillsammans med (S) i rashygieni.

osv osv osv osv...

Anonymous said...

Ifall man på mötet hade sagt att man GILLADE invandringen, DÅ hade det varit illa för SD. Men nu sade man trots allt inget alltför uppseendeväckande (som inte redan sagts i valstugorna).

SD:s styrka ligger INTE i att efterlikna dom andra partierna. Tvärtom!

Personligen är jag inte emot invandring i allmänhet, bara muslimsk invandring. Av säkerhetsskäl.

Ju fler muslimer vi har här desto våldsammare demonstrationer, attentat, krav på inskränkning av yttrandefriheten etc! Har inget emot andra invandrare. Handlar inte om vem som är bäst eller sämst.

Vill vi ha det som i England eller Holland med terrorattentat och krav på ändrad lagstiftning, mer sharia-anpassad?

Det är övriga partier som är blinda idioter, inte SD!

Anonymous said...

Ansvarstagande parti jodå!Är det ansvar gentemot invandrare och skattebetalare att fortsätta ta hit ännu mer folk som blir sittande resten av livet på bidrag i dessa förstörda förorter.En kostnad på MINST 100 miljarder per år av skattebetalarnas pengar,är det ansvar? Det tycker då inte jag,men jag är ingen lallande politiker heller så det är klart.

Amer Al-bayya said...

SD har inte politik ..SD har rasism med sig..SD har bara hat och lögner i medier ..SD har reklam av lögner och SD passar bättre i Israel och f.d. Sydafricka och en del av USA..SD kommer att försvinna som Nyd..SD får inte röra Sveriges rykte och Palmes politik som tog hand om Sveriges moral,ansvar och samvete..Och folkrätten, rättvisan och internationell rätt..SD är resten av vad en orättvis politik har skapat mot oss alla..Det kan man titta på i Israel och USA med en del politiker som tänker och tro på ockupation, mord, förtryck, massmord, våld, krigsbrott, förbjudna vapen och terror för att skapa mer makt och mer pengar...De ska gå vidare med- rätt- politik och lura folket och de ska vinna valet,säger de...!!!!!Men vem står bakom SD?? Vem står bakom SD???Vem betalar SDs rasism??
Rättvisan är grundstenen till allting och rätten stiger upp och inget kan stiga över rätten, sa Islam.Islam är rättvisan och freden först.Tala fred innan kriget,sa Islam..
Vid Guds,frihetens,demokratins namn händer det..Läs noga och tänka lite SD...
Vad är terror??..Vem är terroristerna??...Syrien vill att FN tar upp ämnet -terror- men det var USAs nej och FNs nej som stoppade allt....Vad ska man säga om terror mot Palestina,Irak,Libanon och Gaza??..Vad är AIPAC??..Har Israels AIPAC makt över USAs orättvis politik....Vem har begått många politiska mord och varför???..Vem är USAs kongress,FN??.

Israel och USA fick använda förbjudna vapen och olika bomber som kan förstöra luft och vatten.Vad är blackwater i Irak??..De dödar medvetet civila och oskyldiga..Dödar USA civila i Pakistan och Afghnistan?????.Fick Al-Qaida hjälp från USA mot Rysslands ockupation av Afghanistan????Fick CIA hjälpa Al-Qaida????

Fick USA lova Al-Qaida att befria Palestina ??Varför var 11/9 i USA????..Vet alla vad som det hände med Irak efter USAs krig???..

Terror är Israel och USA..För att skapa makt och styre om oljan i världen...Tala först om de innan du talar om araber, muslimer, Islam och Palestina..Stoppa Israel och USA med AIPAC..
Folket i västvärlden måste stoppa alla USAs och Israels politiker med EUs..

Amer Al-bayya said...

SD har inte politik men SD har hat och kritik mot muslimer och Islam.


Sverigedemokraterna
- i Israels sold
www.abbc.net/islam/svenska/fildok/filer/tutti/sd_zionist.htm....Titta på mer nu.....
- Två judiska bröder står bakom Sverigedemokraternas anti-islamiska, anti-arabiska kampanjer.
- Den ene har vunnit det sionistiska Herzl-priset för "exceptionella insatser för Israel och sionismen".
- Judar underblåser s.k. islamofobi för att rekrytera stöd för sitt ockupationskrig i Mellanöstern.
- Judar ser historiskt ned på icke-judar - kristna och muslimer - och självfallet svenskar.
- Judestaten Israels anhängare har t.o.m. dödat svenska medborgare som stått i deras väg - inklusive Folke Bernadotte.
- Temat "massinvandring" är ett skenspår, det riktiga spåret är de globala krigen och den ökande fattigdomen - resultatet av sionistinspirerade krig och sionistiska finansiella operationer (judiska spekulanter, judiskstyrda Världsbanken, IMF, Federal Reserve).
- Judarna utövar lekstuga i Sverige med skumraskaraffärer i miljonklassen samtidigt som de bedriver - via sina bulvaner - mediakampanjer om "hotet från muslimerna".
- Judarna styr debatten i Sverige via judar positionerade på känsliga poster inom massmedia.
Sionisterna och "islamofobin"
"Och jag skall uppegga egyptier mot egyptier, så att broder skall strida mot broder och vän emot vän, stad mot stad och rike mot rike."
- Judarnas Torah, Gamla Testamentet, Jesaja, kapitel 19, vers 2. Den judiske guden Jahve talar i profeten Jesajas mun till sitt utvalda folk, judarna, om söndring av icke-judarna.
Vi kommer här belysa den judiska infiltrationen av det påstått "nationalistiska" partiet Sverigedemokraterna av två personer med intima band till apartheidstaten Israel - en stat som diskiminerar både kristna och muslimer bara för att de inte tilhör det "utvalda folket", judarna.
Från vilka kommer Sverigedemokraterna anti-islamiska hållning?
För det första. Den s.k. "islamofobin" som ses bland många svenskar är ett resultat av årtionden av indoktrinering där alla de folk som står iväg för Israels expansionistiska planer av en väloljad mediaapparat utmålas som instabila massmördare.
Är det någon som tvivlar på detta påstående så rannsaka er själva innan ni skjuter budbäraren! Betänk vilka "dokumentärer", spelfilmer, tidningsartiklar som har gett grogrunden för er anti-islamism, och kolla sedan produktionsnamnen bakom dessa alster. Det brukar då låta som något från en juvelbutik; en Goldman, Goldschmitt här, någon Diamant där, en Silberstein och Zylberman där, en Bernstein, en Saffire, och så förstås ett par Cohens och någon Levine, etc, etc.
Det är ett umbärligt faktum att den judiska gruppen via sitt inflytande i exempelvis Hollywood, år ut och år in kan använda dessa alster för att spida pro-israelisk och pro-judisk propaganda. Som sagt - tvivlar någon så titta bara på namnen på eftertexterna! (Kan vara bra att gå in på någon judisk hemsida först för att fräscha upp sina kunskaper om vilka efternamn judarna betraktar som "judiska".)

Anonymous said...

är såna som du, som kallar folk med annan, "fel" mening för dumma, idioter som gör mig än mer benägen att rösta på sd. tack för den! :)

Anonymous said...

Man kan ju verkligen undra om alla som röstar på Alliansen har glömt alla uttalanden som moderater gjorde i valstugorna år 2002.
Det kanske vore på sin plats att visa Janne Josefssons dokumentär igen.Den finns att se på nätet efter lite letande.
Arg gråsosse