Personal info:

My photo
Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral

Monday, 22 December 2008

Egocentriska brandmän

För några år sen fick jag chansen att höra brandmän berätta om skälet/-en till deras yrkesval. Speciellt ett svar minns jag fortfarande mycket väl. Det kom från en lite mer erfaren brandman som halvcyniskt sa: ”När polisen anländer blir alla sura, när vi anländer blir alla glada”. I detta påstående så kan man skönja två egenskaper hos brandmannen. Han led av lätt hybris, och han var rätt godhjärtad.

Vi kan nog ta oss friheten att extrapolera dessa två egenskaper till att gälla, mer eller mindre, alla brandmän i Sverige (mina personliga observationer stödjer detta antagande). Man kan därmed förmoda att personerna i brandbilarna är ganska stora egocentriker, som trivs i att bada i den beundran som de får från omgivningen. Men man kan vidare också förmoda att dessa personer ser det som sin arbetsuppgift att sprida glädje och hopp till andra, vilt främmande, människor.

I samband med de senaste årens upptrappande våld mot räddningspersonal så är det dags att sätta ner foten! Vi kan inte tillåta framodlandet av en kultur där man bemöter brandmännens ankomst med ilska, vrede och stenkastning. Dessa människor (brandmännen) må vara lite egenkära, men är också väldigt ömsinta och hjälpsamma, och de ska väl kunna belönas bättre än det görs idag. Det finns ju risk att i framtiden så kommer alla potentiella brandmän att välja att utbilda sig till poliser istället, vilket innebär en klar förhöjning av surhetsgraderna vid olycks- och brottsplatserna...

SVD SVD DN DN SS SS SS AB AB Dagen
Sphere: Related Content

28 comments:

Anonymous said...

Hybris, och med ett gott hjärta.

Vi kan nog ta oss friheten att extrapolera dessa två egenskaper till att gälla, mer eller mindre, alla bloggare i Sverige (mina personliga observationer stödjer detta antagande).

Geoffrey Goines said...

>Anonymous

Mkt bra observation

Dexter said...

Måste vara ett ordentligt skruvat psyke för att komma fram till denna slutsats.
Brandmän är till för att hjälpa folk och det är det främsta skälet till att de gillar sitt arbete. Detta ska alltså hållas emot dem enligt din vridna konklusion?

Vänstern har aldrig haft svårare än nu att argumentera för sina sjuka åsikter. Endast den egna fanclubben kan applådera ditt inlägg, och det vet du nog.

OM det någonsin brinner hos dig hoppas jag att det tar minst 45 min innan brandkåren kommer fram pga rädsla för stenkastning.

Geoffrey Goines said...

>Dexter

Det var ju en vriden "konklusion" du gör att jag är vänster...

Björn Nilsson said...

Om man ställer "Utvecklingsapans" positiva synpunkter på brandmännen mot "Dexters" märkliga utgjutelser får man en ganska konstig bild ... av vad? ... av högerns fattningsförmåga kanske?

God jul "apan"!

Geoffrey Goines said...

>björn nilsson

Tack detsamma björnen!

Anonymous said...

Du är ute och cyklar! :) Helt rätt dock idiotiskt att folk kastar sten.

Anonymous said...

Förstår inte riktigt det sätt du formulerar och "bygger upp" dina bloggar. Först börjar du med att helhjärtigt angripa och smutskasta brandmän - därefter lovprisar du dem? Hela "artikeln" ser i min mening väldigt märklig ut.

Fredrik said...

Brandmän är hjältar! De har ett jobb som kräver mod få har.

Anonymous said...

Öhh, de här problem finns även utanför Sverige. Det stavas m-å-n-g-k-u-l-t-u-r.

Anonymous said...

Det är ju bara att konstatera att dessa individer som kastar sten på lokaltrafik, brandkår, ambulans och polis värvar röster åt Sverigedemokraterna.

Jag bor själv granne med ett invandrartätt område och har sett problemen eskalera. Från att ha varit ett lungt område till att bli ett område med personrån, misshandel och inbrott gör att de själva orsakar segreation då alla normalt funtade prsoner gör allt för att flytta till andra områden som är lugna. Dags att sätta ner foten nu !!!!

Anonymous said...

Har man som bloggare inget att säga så skriver man en sådanhär artikel.

Anonymous said...

Jag bor själv i en sadan förort - pa gott och ont. Men jag har märkt att media, politiker och tjänstemän dyker bara upp när det finns allvarliga problem. men när förortens medborgare kommer med konstruktiva förslag, vill ha hjälp med ett projekt, har skapat nagat bra eller bara har hittat ett sätt att fira tillsammans i stadsdelen (luciatag, sommarfest, brännbollsturnering etc.), sa bryr sig inte media. Da maste man ga ner pa knä för att fa uppmärksamhet.

Anonymous said...

p.s. borde kanske alltid kombinera ett bra projekt med "stenkastning" för att svenskarna (media, tjänstemännen, bloggarna och politikerna) ska upptäcka förorten

Geoffrey Goines said...

"Förstår inte riktigt det sätt du formulerar och "bygger upp" dina bloggar."


Hela inlägget är en anekdot, baserat delvis på mina erfarenheter från brandmannayrket, och uppblandat med en del ironi och sarkasm

Anonymous said...

Hela experimentet med Mångkultur är ett totalt jävla fiasko, men PK-eliten vägrar konsekvent erkänna det.
En enda sten mot brandmän ska ge en omedelbar enkelbiljett ut ur Sverige och de ska aldrig ens få komma på turistvisum hit igen.
Senast 2050 är svenskar en minoritet i Sverige, och då är det för sent att ändra på vansinnet. Hur många stenar kommer "kulturberikare" att kasta på räddningpersonal innan dess?
Krävs det slakt på öppen gata med halshuggningar, kvinnoskädningar, stening m m, från "kulturberikare" innan PK-eliten erkänner sitt misstag?

Anonymous said...

Förr startade man krig och skickade soldater över gränserna
för att ta över ett land. Nu invanderar man ett land med flyktingar och utarmar det ekonomiskt för att ta över landet

Anonymous said...

Du berör inte att detta är Alliansens importerade kultur och att lösningen heter retur.

Anonymous said...

Det är muslimer som roar sig på detta sätt, se bara hur man roar sig i Bagdad, Mogadishu och Kabul. Det är denna grisknullarkultur som Alliansen importerar med berått mod.


Ställ er frågan; är detta ett välkommet inslag i Sverige, vill du försörja dessa grobianer från tredje världen och vad ska jag rösta på i nästa val.

Teddy Krüger said...

ROFLMAO you're a fucking devolving ape. Must be fun to be known as an total fuckup. But you probably do not recognize this fact due to your comatose cramped cranium weed whacked brain does not comprehend more advanced thought patterns than throwing ape-shit. LOL, now go back to picking you number 2 for some more funky smells.

Alexander said...

Alla som tar sig tid att skriva en kommentar om det här borde klippa sig och skaffa ett jobb... ;)

Geoffrey Goines said...

>Alla anonymous (som kommenterar mångkultur)

http://theevolvingape.blogspot.com/2008/09/gldjen-och-lyckan-med-invandring.html


>Teddy Krüger

Your lack of constructive comments is probably a sign of concurrence...


>Alexander

Nja, håller delvis med, eftersom jag inte hört ngn kommenterar som fört fram ngr hållbara lösningar.

Björn Nilsson said...

Du kanske skulle införa kommentarsmoderering för att slippa de värsta uppkastningarna? Jag har en känsla av att de som häver ur sig dumheter inte gör det på ställen där de vet att dumheterna med hög sannolikhet kommer att raderas. Eller omvänt: knäppisarna samlas på ställen där de vet att de anonymt kan få stå och vråla rätt ut och det hörs.

Geoffrey Goines said...

>Björn Nilsson

Jo, egentligen borde man hoppas på att kommentarerna är någolunda relevanta. Men samtidigt så får jag en bra inblick i människors beteende genom att observera kommentarerna som trillar in.

Björn Nilsson said...

Jaha, det tänkte jag inte på, du studerar beteenden. Och då kan vi ju säga att även ett tarvligt beteende är ett beteende!

Teddy Krüger said...

"Your lack of constructive comments is probably a sign of concurrence..."
- Geoffrey Goines

Only thing concurring here is the general opinion of your lack of intelligence. You megalomaniac :D

jag said...

Hallå där, det heter Rosengård och inte Rosengården. Eller skriver du om något annat ställe än stadsdelen Rosengård i Malmö?

Geoffrey Goines said...

>jag

Jaha, där ser man. Ngt nytt lär man sig varje dag...