Personal info:

My photo
Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral

Wednesday, 10 September 2008

Regeringens klimatmiljarder är riktigt bra

Regeringens har nu lovat att satsa 7 miljarder på klimatet fram till 2011. Pengarna ska tydligen fördelas mellan tre olika huvud- områden; forskning/satsning på miljöteknik, anpassningsåtgärder i Sverige, och klimathjälp till u-länder. Jag har själv nämnt, bland annat här på bloggen, åtagande av just denna typen som de bästa sätten att handskas med den pågående klimatförändringen.

Uppmärksamhet av behovet av reaktiva åtgärder och en satsning på klimatförändringar i u-länder är bägge väldigt glädjande initiativ. Likaså är satsning på arbete för att nå fler sk ”win-win situationer”, i detta fall miljövänlig teknik/åtgärd/produkt som har negativa kostnader (dvs är billigare än ett mindre miljövänligt alternativ), något man ska hoppas mycket på. Mycket mer finns egentligen inte att säga i nuläget. Ett klart bifall till regeringens förslag, och en stilla bön om att pengarna används på ett optimalt sätt.

DN AB CC
Sphere: Related Content

4 comments:

Gubben said...

Men jisses människa!
Vet du inte att statliga Vattenfalls kolkraft släpper ut 70 miljoner ton koldioxid? Det är sju gånger mer än ALL biltrafik i Sverige!
Så länge man inte tar i utu med kolkraften saknar klimatpolitiken trovärdighet!
Ha en bra dag!

Geoffrey Goines said...

Men jisses människa!
Har jag gått in på detaljer om biltrafik och koltrafik i mitt inlägg?

Ha en bra dag!

Anonymous said...

Klimatdata har tydligt visat att uppvärmningen ger koldioxid, int tvärtom. Pågående solförändringar leder till ökande förändring på jorden. Regeringens "klimat" miljarder borde läggas på att skapa skydd för de klimatreaktioner som kommer inom kort. De som betyder nåt och som vi inte kan påverka. Men vem tror att regeringen kan tänka? Inte jag iaf...

Geoffrey Goines said...

>anonymous

Hmmm, jag förstår verkligen inte vad du pratar om.
Verkan förstår vad du har för överlägsen analytisk förmåga att kunna tolka klimatdata. Vidare så förstår inte vad du menar att regeringen inte tänker, när den uppenbarligen har ändrat fokus mot reaktiva åtgärder.
(Har du ens bemödat dig att läsa tidningsartiklerna och mitt inlägg, eller vill du bara få klaga och gnälla lite?)