Personal info:

My photo
Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral

Saturday, 4 October 2008

Tidelag behöver inte förbjudas

I den snåriga svenska lagstiftningen finner man att tidelag (sex med djur) i princip inte är förbjudet. Detta kan onekligen låta ovärdigt för ett land som Sverige att inte ha något klart förbud mot tidelag. Vänner av ordningen (inklusive den svenska jordbruks- ministern Eskil Erlandsson) argumentera dock att den svenska djurskyddslagstiftningen, som förbjuder att man skadar djur, är tillräckligt. Detta får mig att stilla undra varför vi har en lag om hets mot folkgrupp. Lagen om förtal/grovt förtal är väl ändå tillräcklig...?

DN DN DN AB
Sphere: Related Content

4 comments:

Anonymous said...

Du har rätt - lagen om hets mot folkgrupp är faktiskt onödig. Övrig lagstiftning skyddar redan mot förtal och andra typer av verbal kränkning. Jag som inte tillhör någon "folkgrupp" förlitar mig på det.

Jimmy "Slim" Morales said...

Jag vill bara uppmärksamma på sista meningen i artikeln i fråga. Alldeles bortsett från att den utgör hets mot danskar, undrar man hur Benny Andersson sitter inne med den kunskapen!

Tintin said...

Slim Jimmy: Justfuckinggoogleit.

http://www.expressen.se/1.417551

Anonymous said...

Hets mot folkgrupp behöver avskaffas omedelbart. Det är en lag som helt enkelt är fascistisk. Förstår inte hur en sådan diskriminerande lag ens kan finnas i ett modernt samhälle.