Personal info:

My photo
Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral

Saturday, 15 November 2008

Dags att utrota björnen!

Dagens björnattack i Kramfors kommun är den andra på tre dagar. Antalet bjönattacker i Sverige tycks ha ökat de senaste åren, säkert beroende på den ökande björnstammen. Trots att endast två personer har dött i björnattacker de senaste 30 åren, så har bägge tillbuden inträffat de senaste 3 åren. Är det inte dags att vi försöker att utrota björnen, så vi slipper att spilla några fler människoliv?

Jag ser ogärna att människor som är ute i naturen ska behöva vara rädda för att dö. Därför måste jag ge mitt stöd till en utrotnings- kampanj av den svenska björnen. Samtidigt passar jag väl på att bedriva kampanj mot jägare (som mellan 1983-1999 tydligen vådaskjutit 39 personer till döds), och bilar och alkohol (där rattfylleri tar ca 100 människoliv per år). Kan vi bara få bort dessa ting från det svenska samhället och naturen så har vi ökat medborgarnas trygghet något oerhört.

SVD SVD AB AB AB DN VG VG DB DB SS
Sphere: Related Content

35 comments:

Ullschöns Ladifånger said...

Ja! Äntligen!

Sedan utrotar vi jägarhelvetena som envisas med att döda våra djur! Sedan utrotar vi jaktkritikerna som envisas med att vilja utrota jägarna! Sedan utrotar vi varenda jävel som har en åsikt överhuvudtaget, bara för att vi kan!

Eller så låter vi naturen vara, kanske?

dan said...

Jeg kommer fra et sted som av den norske stat er bestemt skal være kjærneområde for bjørnen. Alle de som bor der er meget glad i naturen og har alltid ferdes mye der. Av mange oppgir nettopp dette som hovedgrunn til at de fortsatt velger å bo der. For ett år siden ble en svenske angrepet og drept av bjørn på den svenske siden av grensen. Dette har vi "ventet" på skal skje i over 10 år og når det så skjedde så var det en eldre jeger på svensk side og ikke et lite barn på norsk side. Tror og håper reaksjonene hadde vært annerledes i tilfelle nummer 2. Det har blitt spredt en frykt i vårt lille lokalsamfunn og den vanlige barnefamilien vegrer seg for både å ferdes i naturen og absolutt ikke la barna være ute alene. Dette er bestemt av den norske stat "over hode" på de som "må" oppholde seg i dette området. Vi er sinte, vi er skuffet, men mest: Vi er redde

Anonymous said...

Jeg sier meg enig med Ullschöns Ladifånger. Et forslag om å utrydde en hel dyreart kan bare komme fra et respektløst og ignorant menneske...

Anonymous said...

Utrydd heller de jævla jegerne. Skogen er dyrenes territorium og hvis man ferdes i skogen må man regne med å møte på ville dyr.

Dette er det mest idiotiske blogg-innlegget jeg har lest på lenge... Sånne som deg har ikke fått nok omsorg av foreldrene sine som barn.

Anders T said...

Ett litet tips till den som inte vill bli tagen av bjørn:
Smyg inte kamouflageklädd i skogen!!!!!!!
Ta på en självlysande dräkt och joddla högt. Väldigt få högljudda joddlare har blivit registrerat slagen eller biten av björn de sista 40 000 åren.

dan said...

Hvis det er "helt sinnsykt" å uttrydde en dyreart (noe vi gjør hver eneste dag) hva er det da å ta livet av 100.000 nordmenn og 300.000 svensker?

Katten said...

Hvert år DØR det 45000 mennesker, og kanskje så mange som 500000 blir lemlestet i trafikken i Europa. Kanskje vi skulle begynne med å utrydde bilen. Det er der sansynligheten er størst for å bli skadet, ikke i skogen av en bjørn. Kom ned på jorden alle dere kyllinger som er så forbanna redde for bjørn.

Hemlige said...

Konstigt nog så blir det inte lika stora rubriker när skogens allra största mördare anfaller. Men kanske har vi bara blivit helt blasè och bara passivt accepterar att älgar varje år attackerar bilister och skadar ca 800 st och dödar ett 15-tal. På sikt kan ju i alla fall det här vara mycket bra för de svenska jägarna, med evolutionens rätt så kommer dumdristiga jägare att selekteras bort.

dan said...

Til katten: "Kom ned på jorden alle dere kyllinger som er så forbanna redde for bjørn."

Gjenta det til en småbarnsmor som lar sine to unger leke ute i naturen (like utenfor inngangsdøren) med bjørnen luskende 200 meter unna.

Vi som kommer fra "bjørneutstatte steder" har forståelse for at vi skal ha rovdyr i den skandinaviske faunaen, men vi opplever at de som ikke lever her ikke har noen forståelse for hva som har skjedd i disse områdene de siste ti årene!

Anonymous said...

Hvorfor er det bare i Sverige björnen er så aggresiv?Bor selv i finland med björn rundt oss,men enda ikke hört at björnen har angrepet noen.Tror at svenske jegerene bör begynne å holde hundene i bånd eller slutte å jakte.I höst spiste björnen opp eplene i hagen her,men vil vell ikke ha den drept.

Anonymous said...

Følelsesmenneske for dyr.

Skogen er dyrenses hjem. Enig med dem som sier, gjør dere synlige og "bråk" så forsvinner dyrene. Har lært at mange jegere skyter for moro skyld, og mange av dem har dårlig selvbilde. Må vise fram trofeet.Hvor er følelsene? Dyr har mer følelser.

Rolf said...

Våra förfäder utrotade inte varg och björn av oförstånd. Det fanns en anledning den börjar ses nu rivna tamdjur och björnattacker. Vi har klarat oss utan dessa djur i skogarna de senaste 100 åren vi klarar oss i framtiden också. Utrota dem!

Katarina said...

Har varit hälsat på min bror på Alaska, där händer det ett par olyckor om året trots det finns mycket mer björn där. De som blir anfallna där är uteslutande turister eller nyinflyttade rednecks.
Här i Sverige är det upp till 90% jägarens fel. De som har blivit attackerade av björn måste ha sjutit mot den eller provocerat han på något sätt. Borde utreda mer vad har orsakat attacken och inte skapa en onödig hysteri...

Anonymous said...

Verden er ikke bare for mennesker og at de skal bestemme over hele naturen! Har fått nok av selvgode og egoistiske mennesker.Dyr har og rettigheter ......

linus said...

"koppla hunden" jag tror mer att jägaren hetsade hunden mot björnen. som sagt tidigare varför sker björnattackerna till största del under jakt? det är väl genomsnittligt fler ickejägare som rör sig i skogarna?

Geoffrey Goines said...

>ullschöns ladifångar

Näää, varför ska vi bevara sånt som skadar andra människor?


>rolf

Så jag kan räkna med dit stöd när vi startar kampanj mot dom riktiga anledningarna till olyckan i våra liv; alkohol, bilar, jägare...?

Anonymous said...

Om vi börjar med att utrota alla jägare som smyger i skogen på djurens normala plats så kanske det iaf skulle vara en början. Blir det för mycket av en viss djurstam så kan ju polisen få skjuta av några så att dom också gör lite nytta.

åsa said...

Hur många människor har inte dött av människoattacker? Är det inte dags att utrota oss själva också?

Jag är alltid rädd för björnen när jag går i skogen men har accepterat det.
Men jag har ännu inte accepterat min rädsla för er som ska skjuta ihjäl allt och alla som står ivägen för er människohärskande utveckling.

Jag antar att ni är för dödsstraff men hur kan man tillämpa det på en varelse som inte ens fått veta dessa regler som de inte ens står för? Det är ju inte deras fel att jägare skjuter DERAS mat, harar och rävar.

Hört talas om ekosystem? Kedjor i naturen. Vi blir den felande länken som raserar världen. Lycka till.

fabbe said...

att lämna en kommentar här är ju att erkänna att man läst skiten; aldrig mer.

Tyo said...

@Dan:

Det är ju extremt ovanligt att björnar anfaller små barn, mig veterligt har det inte hänt i Skandinavien i modern tid. I de allra flesta björnolyckorna är det en lös jakthund inblandad som först retar upp en björn och sedan springer tillbaka till husse. Det kanske är det man ska tänka på - det finns ju andra jaktmetoder.

dan said...

@Tyo: Hvor mange mødre tror du tenker på at "Det er veldig sjelden bjørner angpriper små barn" når bjørnen er like utenfor huset og barnet har lyst til å ut å leke? Vi skal selvfølgelig ikke skyte alle bjørnene, men det må da vel være mulig å forstå, også for en som bor i en by, at det ikke er så hyggelig å ha store bjørner gående rundt huset når man har småbarn lekende i hagen?

Anonymous said...

Hmmm, her i Norge har vi like mange problemer med bjørn men ikke samme tetthet som i Sverige. Min teori er likevel at antallet bjørn ikke har noe å si for om den angriper. I fjor og i år kommer angripene sent på høsten, kanskje så sent at bjørnen egentlig skulle vært i hi?? At det er jegere som blir angrepet er naturlig. En jeger lager ikke mye lyd i skogen og kommer derfor plutselig for bjørnen. Skremt bjørn = sint bjørn = angrip. En mann kjemper naturlig i mot og jo mer han kjemper jo mer kjemper bjørnen. Mitt tips er at man ligger unna skogen på høsten, spesielt med hund på jakt. Uansett, utrydde bjørnen?? Lykke til med elg og rådyr, dem blir det nok av....

Anonymous said...

Flott.

Håper blodtørstige jegere får bitt av både hender og føtter.

Skal vi synes synd på en som skulle ut og drepe for å ha det litt gøy i en ellers kjedelig hverdag?

Koser meg når dyrene slår tilbake!

Til jegeren, synd du ikke er død....

Anonymous said...

nå må du faen meg gi deg.. du skjøner vel ikke det at jegeren var på deres terrirorium... survivol of the fittest... de forsvarere bare sitt. weirdo........ (L)

Claes-Yngve Feltmark said...

Paralleller dras redan till Rödebyfallet

http://www.svenskbladet.se/sverige/index.php?alias=main_ihjalskjuten_i_kramfors.html

Bjarne said...

Utrydde en dyreart fordi noen er redde??? Har dere mistet vettet??? La nå rovdyr få leve. De er en del av naturen... Hva ville verden ha blitt hvis vi utryddet alle rovdyr???

Rudolf Blodstrupmoen said...

En "Anonymous" skrev:

"Flott.

Håper blodtørstige jegere får bitt av både hender og føtter.

Skal vi synes synd på en som skulle ut og drepe for å ha det litt gøy i en ellers kjedelig hverdag?

Koser meg når dyrene slår tilbake!

Til jegeren, synd du ikke er død...."

La meg gjette... Du er arbeidsløs og arbeidssky selv, og samtidig dum nok til å mene at alle andre også burde være det? Som tror at man arbeider fordi man synes det er morsomt? I tillegg til at du tror at maten ikke må produseres, men at den oppstår ved hjelp av magi i diskene i butikkene?

Iblant hender det vel at også du spiser mat - enten det er elgkjøtt, sauekjøtt eller bær fra skogen.

De store rovdyrene må utryddes så snart som mulig. Eventuelt kan man ha noen eksemlarer i dyreparker, hvis det er interesse for det. Men ulv og bjørn har vi ikke bruk for i naturen vår. Vi har i hvert fall aldri hatt bruk for det tidligere.

En annen "Anonymous" skrev "Har fått nok av selvgode og egoistiske mennesker."

Det har jeg også. Jeg nærer en voldsom avsky mot byfolk som overhodet ikke bryr seg om hvordan andre enn dem selv har det. De vil beholde rovdyrene, men de som lever i de utsatte områdene må etterhvert slutte å drive landbruk og helst ikke bevege seg utendørs. Helst skal de bli arbeidsledige - men hva er livet uten arbeid?

Dessverre ser det ut til at byfolk/drittsekker er i flertall, og kan behandle mindretallet så ille de bare vil. Kanskje bøndene og jegerne burde gå til streik, og ikke gi seg før samfunnet står i akutt fare for å gå fullstendig i oppløsning.

Anonymous said...

Til Rudolf Blodstrupmoen;

Jeg skrev:
"Flott.

Håper blodtørstige jegere får bitt av både hender og føtter.

Skal vi synes synd på en som skulle ut og drepe for å ha det litt gøy i en ellers kjedelig hverdag?

Koser meg når dyrene slår tilbake!

Til jegeren, synd du ikke er død...."

Beklager at jeg ikke visste at du kanskje ville lese dette og komme med ditt sure oppstøt.
Du vet tydeligvis ikke noenting om meg, og andre som legger igjen en enkel kommentar, så din oppfatning om min person kan du trykke litt lengre opp i det brune hullet ditt.

Hvis du er heldig blir du spist av en bjørn neste gang du skal felle en for å beklage deg over at en og annen av sauene (kjærestene) dine er spist.

Da slipper du jo å ha så store meninger om mennesker du aldri vil få se fra din lille hytte på fjellet.....

Jeger said...

Blir faen meg flau over å sjå ke mye tullet folk det finns.Kan itte finne en god grunn tell nåe positivt som rovdyra tellfører faunaen vår.Fortsett der våre forfedre slapp,skjøt ned for fote rovdyra er en konkurrent. Ei oppfordring åt dåkk som ferdes mye i skog å mark med våpen,bruk sjansan dåkk får! Skjøt græv å ti still!

Rudolf Blodstrupmoen said...

Anonymous:

Beklager at jeg ikke visste at du kanskje ville lese dette og komme med ditt sure oppstøt.
Du vet tydeligvis ikke noenting om meg, og andre som legger igjen en enkel kommentar, så din oppfatning om min person kan du trykke litt lengre opp i det brune hullet ditt.

Hvis du er heldig blir du spist av en bjørn neste gang du skal felle en for å beklage deg over at en og annen av sauene (kjærestene) dine er spist.

Da slipper du jo å ha så store meninger om mennesker du aldri vil få se fra din lille hytte på fjellet.....

-----

"Beklager at jeg ikke visste at du kanskje ville lese dette". Godtatt.

"ditt sure oppstøt". Det vil jeg ikke kalle det.

"din oppfatning om min person"? Er du hårsår? Jeg har ikke noen oppfatninger om din person. Så du ikke spørsmålstegnene?

"sauene (kjærestene) dine"? Jeg har verken sau(er) eller noen annen/andre kj"æreste(r). Men jeg godtar at andre har det. Gjerne begge deler.

"Hvis du er heldig blir du spist av en bjørn"? Ikke akkurat noe jeg vil kalle et heldig utfall.

"neste gang du skal felle en"? jeg har aldri felt en bjørn eller noe annet dyr og kommer sannsynligvis ikke til å gjøre det heller. Jeg er ikke jeger og har aldri brukt noen form for våpen.

Men jeg synes det er fint at andre driver med sauehold og elgjakt, så jeg får mat og ulltøy (til og med foferdelig miljøvennlig!).

"din lille hytte på fjellet"

Feil. Jeg har en liten enebolig omtrent 1 km. i luftlinje fra fjorden. Men det hender seg at jeg befinner meg på fjellet/i skogen. Eksempelvis for å plukke bær - men bær er noe man plukker, ikke skyter!

Sunniva said...

"De store rovdyrene må utryddes så snart som mulig."

Mennesket er om ikke det største, så ivertfall det farligste rovdyret på denne planeten. Morsomt hvordan noen eksemplarer av arten føler seg høyerestående enn andre levende vesener, og tror de har enerett på tilværelsen.. Har ikke bruk for ulv og bjørn i naturen sier du, FEIL.
De store rovdyrene har sin naturlige plass i næringskjeden, en kjede hvis prinsipp faktisk tilsier at noen blir SPIST. Er det bare mennesket som skal få lov til å være kjøtt-eter?

Jeg har familie på Svalbard, hvorav flere er barn. De syter aldri over den farlige bjørnen som lusker rundt, de AKSEPTERER at de befinner seg i bjørnens leveområde og at de selv må ta ansvar for sin egen sikkerhet.. De velger da tross alt og bo der selv, og som de sier:"Bjørnen var her først."

Vi kan ikke fjerne alle faktorer som gjør livet vårt usikkert, og
selv om vi så kunne så ville utfallet blitt det samme: VI DØR UANSETT.

Denne mannen som dette innlegget handler om har jeg ingen sympati for. Han står med sine to bikkjer å venter på bjørnen utenfor hiet sitt for helvette, synd for ham at bjørnen tok ham bakfra.

Ket said...

- jegere på elgjakt er spesielt utsatt for bjørneangrp både fordi dei ofte sleppe hundane sine fri slik at hunden skal finne elgen for så å jage den i retning jegeren. Problemet er at hunden vil mest sannsynleg jage det den finner mot jegeren, elg eller bjørn - så bjørnen sin naturlege reaksjon vil vere å springe vekk frå hunden, altså rett i armene på jegeren! Og i ein slik pressa uheldig situasjon har ikkje bjørnen noko anna valg enn å prøve redde livet sitt ved for eksempel å angripe. Det går på instinkt! Ytterst få bjørner driver å lusker rundt i hagene til folk og venter på at ungene skal komme ut å leike sånn at bjørnen får ete dei. Vær så snill. Forstå kva som skjer og ikkje kom med dumme rødhette og ulven historier og godta dei som fakta!

Uhell skjer. Nokon døyr i trafikkulykker andre drukner, nokre blir drept av andre mennesker - noken uytterst få heldige møter en bamse i skogen på en dårleg dag.
Det betyr ikkje at dyr ikkje har rettigheter! Til og med mordere har rettigheter ..... sjølv om vi føler det kan vere urettferdig!
Problemet mitt er berre at ingen ville en gang vurdere det om nokon skulle foreslå å drepe alle mordere i landet. Norge er imot dødsstraff!! Men kvifor skal det vere annleis med dyr?

Anonymous said...

En tulling skriver:
Jeg har familie på Svalbard, hvorav flere er barn. De syter aldri over den farlige bjørnen som lusker rundt, de AKSEPTERER at de befinner seg i bjørnens leveområde og at de selv må ta ansvar for sin egen sikkerhet.. De velger da tross alt og bo der selv, og som de sier:"Bjørnen var her først."

Greit nok at bjørnen var først på Svalbard. Det samme er ikke tilfelle i bygdenorge. Bjørnen,(og andre store rovdyr), har kommet i de senere år, og de som bor har følgelig ikke valgt den situasjonen de er i! På Svalbard er dessuten folk som beveger seg ute i naturen pålagt å være bevepnet mens det her er forbudt.

En annen tulling skriver:
Ytterst få bjørner driver å lusker rundt i hagene til folk og venter på at ungene skal komme ut å leike sånn at bjørnen får ete dei. Vær så snill. Forstå kva som skjer og ikkje kom med dumme rødhette og ulven historier og godta dei som fakta!

"Vær så snill". Prøv å forstå, (selv om jeg tviler på at du har hjernekapasitet til det), hvordan det føles å ha barn som leker i skogen rundt huset når det blir drept husdyr rett utenfor husveggene.

Geoffrey Goines said...

>>"Vær så snill". Prøv å forstå, (selv om jeg tviler på at du har hjernekapasitet til det), hvordan det føles å ha barn som leker i skogen rundt huset når det blir drept husdyr rett utenfor husveggene.<<


Hmmmm, hur många barn har blivit dräpt av rovdjur i Norge?

Ronny said...

Hmmmm, hur många barn har blivit dräpt av rovdjur i Norge?

Nada! Null! Det er kun overdrevet frykt for bjørnen! Bjørnen er sky og vil normalt løpe vekk fra mennesker. Derfor skal man bråke litt når man går til skogs og fjells så bjørnen kan høre i god tid at mennesker er på vei.Snakke,sunge en t4rall eller knekke kvister i ny og ned. Da stikker den av. Har hatt noen nærkontakter med bamse brakar,men de labber alltid vekk. Som Monsen sier, Bjørner er ålreite dyr.Men en av hundre kan være farlige.
Er mer redd for å gå i oslos gater,større sjans for å bli drept der.
Har rovdyr først angrepet mennesker, er det en annen sak. Da må de taes.
EN ting å tygge på er at befolkningsveksten øker, vi behøver mer plass for å bygge boliger. Vi trenger inn i dyrenes områder. Derfor ber vi om å leve tett inn på dem og. Vi kan ikke klage.
Og jeg er gardbruker...!