En undersökning utförd av Råd och rön visar att grillkorvar inte innehåller särskilt mycket kött. Ingen stor nyhet egentligen, för tar man sig tid att läsa på förpackningen till diverse hotdogs så ser man sällan en kötthalt över 1/3. Det är väl dags för svenska folket att skapa en efterfråga efter lite riktiga korvar, nämligen strutskorvar.
Strutskorv:
- Kötthalt: ~80%
- Fett: <10%
- Protein: ~15%
- Kolhydrater: ~5%
Aftonbladet
DN DN
SVD
5 comments:
Ska man äta korv tycker jag man ska äta vegetarisk korv. Där finns det inget skit. De är fria från kolesterol och fullproppade med protein, vitaminer och nyttiga fibrer. Samtidigt är det miljövänligare än köttkorv.
http://xpopx.b-s.se/30-dod-i-korven/
Tyvärr innehåller vegokorvar ofta saker som födoämmnesallergiker inte tål.
Jo visst finns de personer som är allergiska mot sojaprotein och veteprotein (gluten). Men helt vegetarisk (vegansk) korv är fri från mycket annat folk kan vara allergiska mot som tex. ägg och mjölk.
De som tål sojaprotein och veteprotein mår ofta väldigt bra av att skippa kolesterolhaltiga livsmedel.
LiDL:s Krakauer korv har 93% kötthalt.
Inte dåligt av den Tyska lågprisbutiken som fått utstå så mycket spott och spe. De säljer inte ens den där billiga skiten all deras korv har högt köttinnehåll för de är en tysk kedja och i tyskland vet man hur man tillverkar korv.
>den okända rebellen
just soja- och glutenallergier (intolerans) blir allt vanligare bland folk, och ngr bra alternativ för en vegetarian med dessa allergier finns inte ute idag.
>Rock Pilgrimages
Jo det är sant, tyskar vet hur man gör korv, men jag håller mig ändå till strutskorv...
Post a Comment