Personal info:

My photo
Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral

Tuesday, 19 August 2008

Rickard Olsson hatar svarta afrikaner

Programledaren Rickard Olsson ska tydligen ha sagt i sitt program ”Olsson” att han känner föga empati för de tyskar damerna i samband med deras förlust i OS-fotbollen. Olssons förklaring till den anti-tyska inställningen? Damerna kommer ju från det land där Hitler en gång härjade som mest…

Med samma logik och retorik så kan man tänka ”vit man, vit man, vit man” när man ser Olsson. Följaktligen kan man döma honom på grundval av vad andra vita män gjort mot till exempel svarta i Afrika under och efter kolonialismen. Rickard Olsson förtjänar sålunda ingen respekt, eftersom hans typ har våldfört sig på en hel kontinent och dess befolkning. Olsson inte bara hatar svarta, han spottar på dem och han förlustar sig på dem.

Detta kan kännas som en billig och overklig jämförelse, men det är det inte. I Afrika återfinns faktiskt människor som använder sig av Olssons ”arvsynds”-tänkande och anklagar alla vita personer som medskyldiga till kolonialismens illdåd. Man kan i sammanhanget ge en förklaring till detta beteende att dessa människor ibland fortfarande bär ärr (fysiska och psykiska) efter en mörk episod i deras kontinents historia. Vad för slags ärr Olsson bär på, och vilken förankring han har till tyska folket, andra världskrigets offer och Sveriges delaktighet i det hela, vill jag gärna ha svar på.

AB AB AB
Andra bloggar: First We Take Manhattan, LasseB
Sphere: Related Content

5 comments:

Leo said...

Håller med.. såhär skrev jag:

http://blogg.aftonbladet.se/24070/perma/920867/

/Leo

Anonymous said...

Jävla trams...
Jag håller med herr Olsson

Geoffrey Goines said...

>Anonymous

Hmmm, så du håller med om att man är skyldig redan från födseln för ngt som människor före gjort sig skyldiga till? Är du månne presbyterian...?

andersbwestin said...

Geoffrey
Du skulle ha kunnat informera Anonymous att verkligheten dessvärre är så komplex att det inte ens är säkert att den som faktiskt gör handlingen kan anses skyldig, om man nu ser det ur ett strikt naturvetenskapligt perspektiv.
Skulden finns antingen hos determinismen eller hos kvantfysikaliska slumpens eventuella periodisering av determinismen.

Stackars tyska damer som får bära Big Bang på sina axlar.

Skuld är kanske en nödvändig stereotypifiering av verkligheten. Dock ändå en trolig hägring.

Geoffrey Goines said...

>andersbwestin

ja, och "skuld" brukar ju oftast vara ngt negativt, ngt man har om man gjort fel. Och visdomen om mna handlat rätt eller fel vet man inte förrän först många generationer fram i tiden, om ens då...