Personal info:

My photo
Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral

Saturday, 30 August 2008

Den perfekta mannen är en demon

I efterskalven av den numera ökända artikeln av Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar om jämställdigheten som passions- dödare så ger Belinda Olsson, Aftonbladets krönikör, en intressant reflektion; ”Det var klumpigt skrivet, men jag tror att de menar att det inte är så passionerat med jämställdhet alla gånger. Jag tror Cecilia Zandén och Jessica Gyllenhammar vill ha just det. Passion.” Hon fortsätter med att poängtera att ”den machokarl duon längtar efter oftast brister på många andra sätt.”

Ovanstående är en oerhört bra sammanfattning av sexuell selektion ”in action”. Kvinnor vill få ut allt av en man. Passion. Råhet. Trygghet. Trofasthet/”Lojalitet”. De två förstnämnda står i bjärt kontrast till de två sistnämnda. Män som besitter bägge grupperna av dessa antagonistiska egenskaper är vad biologer kallar ”Darwinian demons", och dessa är OERHÖRT sällsynta. Jag har dock fått höra att det ska existera en sådan demon i Sverige (se kommentarerna i Macho-killen ger sexiga söner), så man skulle kunna anordna uppvisning av detta rara exemplar av en man...

Fast tyvärr tvivlar jag på att det är en äkta demon. Troligen är det en mycket skicklig bedragare som lyckats trollbinda sin kvinna, och få henne att tro att han kommer både vara macho och toffelhjälte, allt i ett. Min professionella åsikt är att den perfekta mannen inte existerar. Det är bara för kvinnor att acceptera och tillämpa detta faktum genom att ha flera olika män, som var och en tillfredsställer delar av deras (kvinnornas), motstående, krav/behov.

Uppdatering: Forskare har tydligen funnit genen som ger upphov till relationsproblem. Intressant, men jag undrar om inte roten till denna typen av problem ligger i samhällets ideal om strikt monogami(?).

SVD DN AB AB AB AB
Sphere: Related Content

6 comments:

Kraxpelax said...

Jag är heterosexuell!

Geoffrey Goines said...

>kraxpelax

det är bara vad du tror...

Gubben said...

Japp, så var det med den saken! Ser med spänning fram mot vad som blir nästa yrvakna insikt?

Anonymous said...

"Intressant, men jag undrar om inte roten till denna typen av problem ligger i samhällets ideal om strikt monogami(?)." Haha. Gå och skjut dig, snälla.

Geoffrey Goines said...

>gubben

Nja, jag skulle knappast kalla insikterna yrvakna, utan snarare hypotetiska, men baserade på gällande evolutionärbiologiska teorier.


>anonymous

Men om jag skjuter mig själv så får jag ju inte uppleva dina genomtänkta kommentarer nåt mer...

Anonymous said...

Arga torra kvinnor är roten till alla krig.
Statliga bordeller är lösningen på världsproblemen vi har idag.
Där skulle män & kvinnor få sina lustar tilfredställda av proffs sen skulle man skippa alla resurstärande medel i att finna partners!