Personal info:

My photo
Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral

Tuesday, 22 July 2008

Macho-killen ger sexiga söner

Med jämna mellanrum återkommer man till frågan varför tjejer väljer macho-killen framför den snälla och lugna, men smått nördiga, killen. Inte alltför sällan så är det just nörden som ställer den frågan. Vad är det som lockar tjejer att ge sig in i förhållanden med otrohetsbenägna och egocentriska killar, när de skulle kunna få trofast, lojala och omtänksamma partners istället? Svaret är enkelt: sexiga söner.

En kvinna som skaffar barn med ett råskinn har försäkrat sig om att hennes egna söner kommer att bli macho, dvs attraktiva för andra kvinnor. Därmed har modern försäkrat sig själv om en hög fitness (ungefärlig betydelse; antal avkommor + antal avkommors avkommor + antal avkommors avkommors avkommor osv.) genom att se till att de egna sönerna blir framgångsrika i kampen om partners.

Är det kört för de snälla killarna då? Nja, inte helt och hållet. Faktum är att tjejer vill bara åt macho-killens gener. Efter det så söker hon efter en trygg och stöttande pappa-figur som kan dela bördan av uppfostran av barnen. Kanske skaffar hon till och med barn med den snälla killen också, men bara för att försäkra sig om att han stannar vid hennes sida och hjälper till med försörjningen av hennes sexiga söner. Det är ju trots allt dessa söner som kommer föra hennes arv vidare på mest framgångsrikt sätt, och då är det värt att tråna efter en macho kille och hans små egenheter en tid, även om snälla killar finns lätttillgängliga.

SVD
Aftonbladet Aftonbladet
Sphere: Related Content

13 comments:

Anonymous said...

mkt kristna-civilisationsmässiga
tex Harvad studierna och historien däri = om upplysning, am pragmatism och rättigheter (till själva uppnåa sin frälsning)
Klätt i dom termerna= förnuftet

Payne var ju berömd

kunskaper om mystiska sökt världsuniversums hemligheter (som näringsliv idag tex shell omvärldsanalyser på 80-talet)

Anonymous said...

Moby Dick= från kristna kulturmagin till agnostiska och ateistiska resonemang

Till
1800-talets författare (Emerson = skit)
"Arbetarförfattarna" och magin i natur

Maria said...

Det där låter kallt och beräknande, och samtidigt ganska... ja, ociviliserat. Men visst, biologiskt "klokt". Är vi inte bättre än så idag?

Själv så vill jag hellre skaffa barn med mannen som jag älskar och planerar att spendera resten av mitt liv med. Han är både macho och mjuk... Varför bedra två halvdugliga män när man kan vara ärlig och få allt man vill ha i en enda man?

Geoffrey Goines said...

>maria

Nja, kallt är det väl bara om man jämför med ngt varmt... (buddhistiskt tankesätt).

Om du funnit en man som både är macho och mjuk så är han ett exempel på en sk "Darwinian demon", en individ som besitter två motsatta egenskaper. Dessa är väldigt ovanliga både bland människor och i naturen. Håll därför hårt i honom... :)

Faster Sven said...

Jag är själv den mjuka, nördiga typen, men då jag är medveten om de förhållanden du beskriver, spelar jag teater och låtsas vara mer dominant än jag är.

Det fungerar utmärkt.

Geoffrey Goines said...

>faster sven

Hmmm, en nörd som spelar tuff? Måste vara idealmannen.

Se dock upp med denna strategi. Den kan sättas på prov av både honor och konkurrerade hanar för att utröna om den är äkta. Och då kan du åka på spö...

Rolf said...

Men jag undrar om det inte är så att macho-killen i första hand lockar unga flickor. Jag är tveksam att så stor andel av kvinnorna lockas av denne när de kommer över 25 årsåldern och vill skapa en trygg familj.

Geoffrey Goines said...

>rolf

Ja, det tror jag också. Unga kvinnor lockas av macho män, skaffar barn med dom och går sen över till att skaffa barn/knyta band med en nörd.
I dagens samhälle syns kanske inte detta beteende lika tydligt pga preventivmedel och aborter, och vidare så finns ett social aspekt som gör att det anses lite fult att ha skaffat barn med flera olika män.

Faster Sven said...

Rolf och Geoffrey,

Den här diksussionen blev plötsligt högintressant!

Jag instämmer fullständigt i er tes om åldersberoendet, och den skulle (om den visar sig stämma)förklara en hel del.

I takt med att kvinnor skaffar barn senare i livet, blir machomännen mindre evolutionärt framgångsrika, och då blir samhället mjukare.

Jag tycker mig känna igen denna utveckling...

Geoffrey Goines said...

>Faster Sven

Jag tackar så mkt för bekräftelsen av min hypotes! :)

Anonymous said...

Detta med att kvinnor dras till sluskiga och tuffa män är vanligt förekommande och är speciellt västerländsk och extra speciellt skandinaviskt. I många delar av världen ses en trygg och snäll man med ett bra jobb som det ultimata. Skillnaderna är stora från kultur till kultur.

Geoffrey Goines said...

>anonymous

Jag utesluter inte en betydande kulturell/social faktor som får alltmer inverkan på vårat beetende i en modern värld. Men jag kan inte säga att kvinnors trånande efter "farliga" män är mer vanligt i västerländsk kultur än i andra delar av världen.

Anonymous said...

hahaha denna blogg va KUL!Intressannt!
själv tror jag det endast handlar om sex.
Machomannen är generellt mer sexuellt frigjord än nördarna & oftast bättre i kontakt med sin kropp/sex därav oftare vältrimmad.
Nördarna har generellt ingen kroppskännedom om varken sig själva eller tjejer vilket är osexigt!
Många nördar dessuom har ofta fysisk skadliga intressen vilket förstör dera utseende ännu mer.
Men i längden blir det + - noll för både nörden o machon för nörden kompenserar såligt sex o sämre utseende med pengar vilket räcker väl för många kvinnor.