Personal info:

My photo
Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral

Saturday, 19 July 2008

Dödsstraff för handel med utrotningshotade djur!

Den illegala handeln med utrotningshotade djur visar jämt och ständigt sitt fula nylle. I regnskogsområden i Sydostasien ser fattiga människor en chans att föda sin familj genom att tillgodose behoven hos en impotent asiatisk affärsman eller självgod europisk djurparksägare. Många arter, såsom tigern, sumatra- noshörningen och orangutangen är följaktligen på randen till utrotning pga denna rovdrift.

Har världen råd att förlora ytterligare en art för att några få människor ska kunna få som de vill? Är det inte dags att man inför dödsstraff för de som är ytterst ansvariga för att en art blir utrotad? Personligen är jag för dödsstraff i detta läge, om det fungerar. Vidare så vill jag fokusera mer på efterfrågesidan (i mitt exempel, affärsmannen och djurparksägaren) och mindre på utbudssidan (typ fattigbonden i de indonesiska regnskogarna).

Om det är möjligt att fånga in de individer som skapar efterfrågan på utrotningshotade djur, och ge dem det yttersta straffet så kan man nog rädda djuren från samma straff.

DN
Sphere: Related Content

No comments: