Personal info:

My photo
Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral

Monday, 26 May 2008

Tillbaka till ruta ett...

Nu börjar EU-kommissionen fundera på att göra avkall på sitt mål för 10% biobränsle inom transportsektorn. Anledningen är att odlingen av biobränsle-grödor pressar matpriserna uppåt. Sålunda har vi att välja mellan en värld med havsnivåstigning eller en värld med massvält (om man drar saker till sina extremer).

Det är väl dags att inse hur en exponentiellt växande befolkning får allt större problem att leva på begränsade resurser. Jorden klarar helt enkelt inte av när för många vill samma sak.

Utan att agera olyckskorp så är jag säker på att om bränsleceller (som drivs med hjälp av vätgas och bara släpper ut vattenånga som "avgas") blir den allmänna drivkällan till våra bilar så kommer allt också att sluta i knas. Efter att x miljoner bränslecells-drivna bilar rullar ut så kommer utsläppen av vattenånga börja påverka vårat klimat, våra odlingsmöjligheter, våra frisyrer, eller Gud vet vad. Och så är vi tillbaka på ruta ett igen.

SVD
SVD
SVD
Sphere: Related Content

4 comments:

Rikframtid said...

Va deppigt :) Så det är kört för oss helt enkelt.

Geoffrey Goines said...

Det ser onekligen mörkt ut. Men som tur var så finns det optimister som kompenserar min pessimism.

Anonymous said...

"Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral" Ahahah, tror jag hatar dig redan.

Geoffrey Goines said...

Vad borde jag ändra på...?