Personal info:

My photo
Swedish, Nature conservation freak, Passionate about Africa, Loving Peace, Politically neutral

Friday, 2 May 2008

Är Tsvangirai lösningen?Presidentvalet i Zimbabwe tycks gå in i en andra omgång, och människor både i och utanför Zimbabwe hoppas på en förändring. De senaste inofficiella källorna skvallrar om en inflation på 165 000% (kan jämföras med att priser i Zimbabwe ökar på 10 minuter lika mycket som de gör i Sverige på ett år...), 80% arbetslöshet och allmän laglöshet (riktad mot politiska motståndare till Mugabe).

Frågan är bara om Mugabes största utmanare, Morgan Tsvangirai, kan medföra några större förbättringar för det zimbabwiska samhället. Han tycks föra talan för en splittrad och desorienterad opposition, som säkert kan komma att ta till våld om/när de befinner sig i maktpositionen.

Idealet vore om Zimbabwe inte leddes av ett "barn" av den konflikt som landet befunnit sig i under de senaste 4-5 decennierna. Finns det inte någon exil-zimbabwier som känner sig manad...?

DN
SVD
Sphere: Related Content

4 comments:

Hans said...

En perfekt lösning vore att engelsmännen tog tillbaka makten. Dessa negerhövdingar förser sig bara oavsett vilket parti de företräder.

Anonymous said...

Tja Tsvangirai lär vara lösningen i och med att han har stöd i väst!!!

Geoffrey Goines said...

>>Anonymous said...
Tja Tsvangirai lär vara lösningen i och med att han har stöd i väst!!!<<


Mugabe hade också stöd i väst en gång i tiden...

Geoffrey Goines said...

>>Hans said...
En perfekt lösning vore att engelsmännen tog tillbaka makten. Dessa negerhövdingar förser sig bara oavsett vilket parti de företräder.<<

Makten bör ges till någon som förstår sig på Zimbabwes behov och vill vårda dess framtid. Där kammar både engelsmännen och "negerhövdingar" ofta kort.